ЈП Водовод и канализација-Скопје

Без вода неколку улици во Визбегово

ЈП Водовод и канализација-Скопје информира дека поради дефект на затварач Ф80мм на улица „Бутелски Венец“ 34, денеска  со прекинато водоснабдување ќе бидат улица „Бутелски Венец„ и дел од улица „Виничка“ и ул. „3“ во Визбегово од 10.45 часот до отстранување на дефектот.

 

ЕУ треба принципиелно да реагира на отворениот национал-шовинизам на бугарскиот парламент, се вели во отвореното писмо на македонски академици и професори до европретставниците во Македонија.

повеќе

Нашиот процес на преговори многу веројатно ќе биде предмет на уште построги критериуми и мониторинг имајќи ги предвид искуствата на земјите кои во моментот преговараат. 

повеќе

На Македонија и Бугарија им треба дебата која ќе го унапреди историското разбирање без робување на идеологии, митологии и политики.

повеќе