Регионален центар за управување со кризи

Без вода неколку улици во Скопје

Без вода денеска од 10:15 часот се корисниците од улицата „Алексо Демниевски" во Општина Ѓорче Петров. Како што соопшти Регионалниот центар за управување со кризи-Скопје, прекинот е поради реконструкција на водоводна мрежа ф-80мм на улицата „Алексо Демниевски" 1/15.

Без вода денеска од 10:20 часот се корисниците од улицата „Дижонска" во Општина Чаир. Прекинот е поради уличен дефект од Ф-5/4 на улицата „Дижонска" крак 24 во населба Чаир.

Корисниците ќе бидат без вода се до санирање на дефектите.

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе