ЈП Водовод и канализација - Скопје

Без вода корисниците од Визбегово и жителите на „Македонско-косовска бригада“

Поради дефект на противпожарен хидрант Ф 80 мм на булеварот „Македонско-косовска бригада“ 2/7 со прекинато водоснабдување се дел од корисниците од булеварот и дел од Визбегово, позади КПД Шуто Оризари. Прекинот на водоснабдувањето ќе трае до завршување на интервенцијата, соопшти ЈП „Водовод и канализација“ - Скопје.

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе

Додека Бугарите се убедуваат себеси и нас дека Гоце Делчев бил Бугарин, да се потсетиме на некои од Гоцевите искажувања, кои ја одразуваат неговата големина и неговото визионерство.

повеќе