Кај полициска станица Бит Пазар

Без вода корисници на улицата „Војдан Чернодрински"

Поради уличен дефект ф-80мм на ул.„Војдан Чернодреински" бб, пред Полициска станицита Бит Пазар, денеска прекин на водоснабдувањето ќе имаат корисниците од оваа улица, како и објектите на полициска станица и пожарната.

Прекинот почна во 09:30, а ќе трае се до завршување на санацијата.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе