ЈП Водовод и канализација - Скопје

Без вода Долно Лисиче

Поради уличен дефект ф1 на улицата „1“ бр.21 Долно Лисиче, прекинато водоснабдување имаат корисниците на Долно Лисиче. Прекинот ќе трае до санирање на дефектот, соопштуваат од „Водовод и канализација - Скопје“..

САД денес остануваат држава со најнапреден систем на високо образование во светот, со најголем број на научни публикации, инвестиции во наука, патентирање на иновации и на добитници на Нобелова награда.

повеќе

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе