JП Водовод и канализација - Скопје

Без вода дел од жителите во Ѓорче Петров

Денеска поради уличен дефект Ф 80 мм на раскрсницата меѓу улиците „Гостиварска“ и „Кузман Шапкарев“ прекинато водоснабдување имаат жителите на улиците „Гостиварска“, „Кузман Шапкарев“, „Мијачка“, „Жеденска“, „Смилевска“ и дел од „4 Јули“ и „Црногорска“. Прекинот ќе трае до санирање на дефектот, соопшти ЈП „Водовод и канализација - Скопје“.

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе