ЈП „Водовод и канализација-Скопје“

Без вода дел од жителите од Бардовци

Поради дефект денес без вода ќе бидат дел од жителите од населба Бардовци.

„Ве известуваме дека на ден 16.10.2019 поради уличен дефект „ф-2“ на ул.2 Бардовци бр.90, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од ул.2 и ул.4 Бардовци. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:30 часот до завршување“, информираат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје“.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе