ЈП Водовод и канализација - Скопје

Без вода дел од жителите на улицата „Дреновска клисура“

Поради дефект на приклучна цевка  ф-1 на улицата „Дреновска Клисура“ 20, прекинато е водоснабдувањето за корисниците на дел од истата улица. Водоснабдувањето ќе биде прекинато до завршување на интервенцијата, соопшти ЈП „Водовод и канализација-Скопје“.

 

САД денес остануваат држава со најнапреден систем на високо образование во светот, со најголем број на научни публикации, инвестиции во наука, патентирање на иновации и на добитници на Нобелова награда.

повеќе

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе