ЈП „Водовод и канализација-Скопје"

Без вода дел од жителите на Шуто Оризари

Поради дефект денеска без вода ќе бидат жителите од населба Шуто Оризари.

„Ве известуваме дека на ден 06.05.2019 година поради дефект на шибер ф-80.мм  на ул „Вашингтонска бр 35“, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците во населба Шуто Оризари ул. „Вашингтонска“, ул „Чегевара“ и школото „Браќа Рамиз“ од 09:30.часот до санирање на дефектот“, соопштуваат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје".

(Текстот е одговор на колумната „Сите нации се модерни конструкти" од д-р Љубица Спасковска објавена на МКД.мк, 1 август)

повеќе

На мојот пријател, овчарот Митко му реков: „Дојде време ти, јас, сите граѓани на Македонија да си го вратиме суверенитетот на оваа наша држава".

повеќе

Неопходно е да се допрецизира законот со што би се овозможило одреден дел од финансиски средства да се пренасочат кон делот на општествена одговорност на приредувачите на игри на среќа со цел подобрување на спортската инфраструктура.

повеќе