ЈП „Водовод и канализација-Скопје"

Без вода дел од жителите на населбата Бутел

Поради дефект денес прекинато водоснабдување ќе имаат дел од жителите од населбата Бутел.

„Ве известуваме дека на ден 01.07.2019 година поради водоводен дефек на шибер „ф 80мм“ на ул.Марко Крале бр 50 во населба Бутел, прекинато водоснабдување ќе има во населбата Бутел, улица „Марко Крале“ од бр 50 до бр 150 од девет часот до санирање на дефектот“, соопштуваат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје".

ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како да тежнее кон формирање блиски, но и специфични односи со овој регион, без полноправно членство.

повеќе

Нарушени се човековите права и слободи, нема владеење на правото и правосудството, кои треба да бидат основа на процесот.

повеќе

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе