ЈП Водовод и канализација

Без вода дел од жителите на населба Бутел

Јавното претпријатие Водовод и канализација соопштува дека без вода денес ќе останат жителите на улица „Душко Петковиќ" во населба Бутел.

„Ве известуваме дека денес поради уличен дефект на водоводна мрежа ф 80 м.м. на улица Душко Поповиќ 10 со прекинато водоснабдување ке бидат корисниците од улицата Душко Попович, 40 куќи од 14:20 часот до завршување на дефектот", се вели во соопштението на претпријатието.

Напредокот и оптимизмот што ги обележаа децениите по 2. Светска војна се гледаа во создавањето на средната класа, составена од луѓе што, иако родени во куќи со земјени подови, завршија со факултетски дипломи и добри работни места во големите градови. Поседуваа автомобили и викендички, летуваа на море и патуваа во странство без визи.

повеќе

Најголемиот предизвик на секоја земја е развојот и одржувањето на здрава популација.

повеќе

Албанија и Северна Македонија уште ќе чекаат, една година откако блокот рече дека имаат шанси за разговори за членство, вели Политико.

повеќе