ЈП Водовод и канализација

Без вода дел од жителите на Маџар Маало

Поради уличен дефект денес без вода ќе останат дел од жителите на Маџар Маало. Како што соопштуваат од ЈП Водовод и Канализација, прекинот на водоснабдувањето ќе биде од 9 часот до завршување на работата на службите.

„Ве известуваме дека на ден 16.04.2019, поради уличен дефект ф-6/4 на ул. „Раде Јовчевски Корчагин 19", прекинато водоснабдување ќе имаат дел од корисниците од Маџар Маало од 09:00 часот до завршување", се вели во соопштението на претпријатието.

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе