ЈП Водовод и канализација - Скопје

Без вода дел од жителите на Аеродром

Денеска поради уличен дефект Ф 100 мм на улицата „Симеон Кавракиров“ 18 прекинато водоснабдување имаат дел од корисниците на таа улица. Прекинот ќе трае до завршување на интервенцијата, соопшти ЈП „Водовод и канализација-Скопје“.

 

 

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе