ЈП Водовод и канализација - Скопје

Без вода дел од населбите Хиподром и Инџиково

Денеска поради изведување на водоводен приклучок ф-250мм во близина на тренинг камп Вардар (населба Хиподром) прекинато водоснабдување ќе имаат на дел од населбите Хиподром и Инџиково. Прекинатото водоснабдување ќе трае до завршувањена интервенцијата, соопшти ЈП Водовод и канализација - Скопје.

 

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе

Придобивките од дрвјата за урбаниот екосистем и квалитет на воздухот можат да се зголемат со систематско планирање на зелениот простор. Дизајнирањето на зелените простори во градовите треба да ја опфати и функцијата за чистење на воздухот.

повеќе

На Грците не им е важно дали вечно ќе ја нарекуваат соседната земја „Скопје“, или дали соседите утре сами ќе почнат да се нарекуваат „Република на Осамениот Бор“. Она што ним навистина им е важно е како ја нарекува остатокот од светот.

повеќе