ЈП Водовод и канализација-Скопје

Без вода дел од населба Ѓорче Петров

ЈП Водовод и канализација-Скопје информира дека поради изведување на водоводен приклучок ф-150мм на ул. „Борис Сарафов“ бб, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците на дел од истата улица во населба Ѓорче Петров. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 10:20 часот до завршување на работите.

 

Даночните затајувачи сѐ почесто се мали фирми, кои сѐ потешко се следат.

повеќе

Повлекувањето на Обединетото кралство од ЕУ (Брегзит) е правен потфат без преседан во историјата на правото.

повеќе

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе