Без струја утре неколку населби во Скопје

Без струја утре од 9 до 11:30 часот ќе останат корисниците од  улицата Волгоградска, зграда 1 и 2 и од булеварот Партизански Одреди, зграда 72 и зграда 74 во Општина Карпош.

Од Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје информираат дека заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија од 9 до 14 часот ќе останат стопански објекти на фирмите: Пласт Комерц, Стоп и Го , Електроводомонт и Виргина во општина Карпош, од 12:30 до 15 часот дел од улицата Ботун и булеварот Партизански Одреди зграда 169 и зграда 173 и од 9 до 14 часот селата Долно и Горно Блаце во општина Чучер – Сандево. 

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе