Без струја утре делови од Чучер Сандево, Сарај, Бутел, Зелениково и Студеничани

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, утре без електрична енергија ќе останат дел од општините Чучер Сандево, Сарај, Бутел, Зелениково и Студеничани.

Како што соопшти РЦУК Скопје, утре без струја од 9:00 до 14:00 часот ќе бидат дел од село Бразда, Општина Чучер Сандево, од 12:00 до 14:00 дел од село Матка – објектите до хидроелектраната, Општина Сарај, од 9:00 до 11:00 часот дел од село Горно Оризари, Општина Бутел и од 9:00 до 15:00 часот села и населени места во Општина Зелениково, викенд населба Јане Сандански и село Моране во општините Зелениково и Студеничани.

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе