Без струја утре делови од Чучер Сандево, Бутел и Аеродром

Поради планирани технички зафати во електросистемот на Скопје утре од девет до 14:30 часот без струја ќе бидат корисниците од селата Брест, Побожје, Малино Маало, Мирковци, Кучевиште, Бродец и Танушевци во општина Чучер Сандево и дел од корисниците од село Љубанци во општина Бутел, информира Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје.

Од девет до 11 часот струја ќе немаат корисниците од дел од булевар 3-та Македонска бригада, делот од МЕТРО кон Железници-Влеча во општина Аеродром, од девет до 15 часот тие од улица „Славејко Арсов“ во општина Центар, а од 8:30 до 11:30 часот корисниците од дел од село Ракотинци во општина Сопиште. 

Даночните затајувачи сѐ почесто се мали фирми, кои сѐ потешко се следат.

повеќе

Повлекувањето на Обединетото кралство од ЕУ (Брегзит) е правен потфат без преседан во историјата на правото.

повеќе

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе