Без струја утре делови од Аеродром, Кисела Вода и Илинден

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од општините Аеродром, Кисела Вода и Илинден.

ОД РЦУК – Скопје информираат дека од 8:30 до 13:00 часот без струја ќе бидат корисниците од ул. „Водоча" и ул. „Мите Богоевски" бр. 2 во општина Аеродром, од 8:30 до 13:30 часот дел од улиците „Јустинијан Први" и „Речиште" после училиштето во село Драчево, како и дел од ул. „Студеничанска" во општина Кисела Вода.

Без струја утре од 8:30 до 15:30 часот ќе бидат и корисниците од село Кадино, фирмите Амајлија, Метал Амајлија, Гранд Кадино, Интергрос и дел од село Марино во Општина Илинден.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе