Без струја утре дел од корисниците во Кисела Вода, Гази Баба и Карпош

Без електрична енергија утре ќе бидат дел од корисниците во општините Кисела Вода, Гази Баба и Карпош. Како што соопшти РЦУК, по претходно известување од ЕВН Македонија АД, утре од 06 до 09 часот без струја ќе биде објектот на казино Глобал Гаминг лоциран на улица „Иван Козаров" б.б. во општина Кисела Вода.

Без електрична енергија во периодот од 07:20 до 15:30 часот, ќе бидат дел од корисниците од улиците „Ташко Караџа", „Лазар Поп Трајков" и „Трифун Хаџи Јанев" во општина Гази Баба.

Корисниците од улица „Ташкентска", како и дел од корисниците од улица „Хелсинки" во општина Карпош ќе немаат струја во периодот од 09 до 14 часот.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе