Утре без струја делови на Бутел и Ѓорче Петров

Од „ЕВН Македонија" АД информираат дека утре се планирани следните технички зафати во електросистемот на Град Скопје, заради кои без електрична енергија ќе останат Бутел и Ѓорче Петров. 

Во периодот од 08:15 до 14:00 часот корисниците од делот околу гробиштата во с.Радишани, ул.15, ул.Радишанска (во околина на последна 57), Пат за с.Побожје (опш.Бутел)

Во периодот од 09:00 до 15:00 часот корисниците од ул.Ѓорче Петров бр.73 и околните броеви и улици (опш.Ѓорче Петров). 

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе