Без струја делови на Аеродром, Илинден, Центар и Сарај

Од „ЕВН Македонија" информираат дека поради технички зафати во дистрибутивната електромрежа без електрична енергија ќе останат делови на Аеродром, Илинден, Центар и Сарај.

Од 8:30 до 15 часот без струја ќе бидат корисниците од населба Лисиче од улицата Архитект Сотир Томовски (општина Аеродром), од 8 до 17 часот, корисниците од населба Илинден, фирмите Суташ, ДМ-транс, Живинарска фарма Птичеводство и Волво сервис (општина Илинден), од 9 до 11:30 часот корисниците од улицата Максим Горки броевите 3,5, 7 и 9 (општина Центар), од 9 до 14 часот корисниците од улиците: Дебарца и Антоние Грубишиќ (општина Центар) и од 9 до 14 часот корисниците од село Глумово, ПС Глумово, Водни пумпи Глумово, село Шишево, село Матка, Бис оил, Адриус, Тиамо, дел од Сарај, Викенд Матка, Одморалиштето Матка и Музеј Матка (општина Сарај).

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе