По трагичната сообраќајна несреќа

Автобусот на „Дурмо турс“ бил осигурен, „Еуросиг“ ќе исплати по 9.000 евра за семејствата на загинатите, по 4.500 евра за повредените

Осигурителната компанија „Еуросиг“ потврди дека автобусите и патниците на „Дурмо турс“ се осигурени кај нив и дека по трагичната автобуска несреќа на патот Скопје - Тетово на 13 февруари повредените патници и семејствата на загинатите ќе добијат соодветни отштети.

За повредените ќе се исплатат по 4.500 евра, а за семејствата на настраданите до 9.000 евра.

Отштетата ќе се врши според возраста и случаите, според законските прописи.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе