Арсовска: Јавните претпријатија се презадолжени, се трошело како да ќе нема утре

Градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска на емисијата Вин Вин на ТВ Телма изјави дека Јавните претпријатија се презадолжени. Таа даде пример дека ЈСП е во загуба од три милиони евра. Вели сега треба да се консолидира, се трошело безумно, се трошело како да ќе нема утре.

Според неа директорите на јавните претпријатија се кус временски период за да може да се даде конкретен резултат, но нема да има непродуктивни трошоци.

„Луѓето мора да бидат свесни дека некој овие претпријатија ги донел до раб на пропаст. Граѓаните мора да имаат добри услуги, најдобри. И тоа ќе го добијат„, додаде Арсовска.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе