Арсовска да каже каде се 220 илјади евра кои беа наменети за културата, прашува СДСМ

„Данела Арсовска и Град Скопје не објавуваат каде завршија од Град Скопје за Програмата за финансирање проекти од културата, вредна околу 220.000 евра. За првпат оваа година резултатите не се објавени иако во членот 7 во Јавниот повик е наведено дека Град Скопје и Арсовска имаат обврска јавно да ги објават", реагира СДСМ преку соопштение.

Партијата наведува дека десетици здруженија, правни и физички лица кои аплицирале, деновиве реагираа дека само формално преку електронска пошта биле известени дека не добиле средства.

„Сето ова, отвора сомнеж и прашања дали Арсовска овие пари ги поделила на здруженија, правни и физички лица блиски до нејзината ВМРО-ДПМНЕ и што се обидува толку да сокрие Арсовска штом уште нема јавно објавени резултати“; прашува СДСМ и ја повика градоначалничката веднаш да ги објави резултатите од јавниот повик, а граѓаните да дознаат на што ги потрошила тие 220.000 евра од градскиот буџет.

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе