ПО ЖАЛБИТЕ НА СЈО

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавни седници ќе ги разгледува жалбите за притворите за Груевски, Јанкулоска, Јанакиески...

Апелацискиот суд Скопје денеска на седум  јавни седници ќе ги разгледува жалбите на Специјалното јавно обвинителство по одбиените барања за притвор од првостепениот суд за обвинетите во случаите „Титаник“  и „Тендери“.

Во овие случаи обвинети се и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески, поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, Мартин Протоѓер, поранешен генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Кирил Божиновски, поранешниот генерален секретар на Владата...

По јавните седници, Апелацискиот суд има рок од 48 часа да донесе решение по жалбите.

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе