ЈП Водовод и канализација-Скопје

Апел до граѓаните да ги полеваат дворовите и поголемите површини после 22 часот

ЈП Водовод и канализација-Скопје информира дека поради големата потрошувачка на вода за време на топлотниот бран кој го зафати Скопје дополнително се вклучени 4 бунари кои ја надополнуваат потрошувачката во овој период.

„Апелираме до сите граѓани рационално и внимателно да ја користат водата, a воедно и ги замолуваме да го избегнуваат непотребното трошење на водата за полевање на дворови и поголеми површини, односно тоа да го прават после 22 часот“, пишува во соопштението од ЈП Водовод и канализација-Скопје.

 

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе