Аманет 1903: Денеска собир против „дивоградбата Република северна Македонија“

Здружението на граѓани Аманет 1903 од Скопје за денеска во 18 часот организира собир пред споменикот на основачите на ВМРО во Жена парк во Скопје. На собирот членовите на Аманет 1903 ќе испратат „порака до македонскиот народ дека не ја прифаќаат дивоградбата Република северна Македонија, која беше отфрлена на референдумот на 30 септември 2018 година“, се вели во соопштението.

„Од собирот ќе се побара и правда за браќата уставобранители кои драконски беа казнети и сега гнијат по затворите на земјава“. На поканата за овој собир потпишан е Дејан Гавровски, претседател на огранокот на Аманет 1903 во Скопје.

(Текстот е одговор на колумната „Сите нации се модерни конструкти" од д-р Љубица Спасковска објавена на МКД.мк, 1 август)

повеќе

На мојот пријател, овчарот Митко му реков: „Дојде време ти, јас, сите граѓани на Македонија да си го вратиме суверенитетот на оваа наша држава".

повеќе

Неопходно е да се допрецизира законот со што би се овозможило одреден дел од финансиски средства да се пренасочат кон делот на општествена одговорност на приредувачите на игри на среќа со цел подобрување на спортската инфраструктура.

повеќе