ФОТО

Ало, да пријавам триста глупости на плоштад?

Кучиња си лежат, лавови си рикаат, фалангата си чува, фонтаната покриена, згради се градат, бројкиве ги ставија, „Ало, да пријавам триста глупости на плоштад?“

Фото: Роберт Атанасовски

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе