Животинско царство во Националниот парк Маврово (ФОТО)

Фотозамките поставени во Националниот парк Маврово уловија повеќе животни како се шетаат низ дивината.

Националниот парк Маврово објави фотографии од богатиот животински свет во паркот.

Фотографиите се снимени преку поставување фотозамки поставени со помош на Македонското еколошко друштво – МЕД.

 

 

 

 

Кина му дава на регионот нова надеж додека сонот за ЕУ се распаѓа, вели Политико.

повеќе

Северна Македонија стана кандидат 9 години пред Албанија и нема ништо лошо побрзо и да оди напред.

повеќе

Сега, додека балканскиве политичари ќе шетаат низ духовноста како волови во свила - каде им се врвните интелектуалци што би внеле елеганција во совладување на споровите?

повеќе