Еко-херои

Жбогар чистеше во Охрид за градот да остане на мапата на УНЕСКО

Со акцијата за чистење кај Горна порта на охридската тврдина, Делегацијата на ЕУ во земјава, предводена од амбасадорот Самуел Жбогар, пред неколку дена ја заврши кампањата „За чисто како дома исто“.

„Кампањата 'За чисто како дома исто' ја завршивме во градот каде што и ја започнавме - во Охрид!
Бевме еко-херои на Горна порта на охридската тврдина. 
Бидејќи е неопходно да се задржи културното и природното наследство на Охрид на мапата на УНЕСКО!“, објави Делегацијата на ЕУ на официјалниот Фејсбук профил.

Почетокот на кампањата на „За чисто како дома исто“ го објави амбасадорот Жбогар на 3 јуни, исто така во Охрид.

(Текстот е одговор на колумната „Сите нации се модерни конструкти" од д-р Љубица Спасковска објавена на МКД.мк, 1 август)

повеќе

На мојот пријател, овчарот Митко му реков: „Дојде време ти, јас, сите граѓани на Македонија да си го вратиме суверенитетот на оваа наша држава".

повеќе

Неопходно е да се допрецизира законот со што би се овозможило одреден дел од финансиски средства да се пренасочат кон делот на општествена одговорност на приредувачите на игри на среќа со цел подобрување на спортската инфраструктура.

повеќе