Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Водостојот на Охридското Езеро е за два сантиметра повисок од вчера, но се уште е за еден сантиметар понизок од вообичаениот за овој месец, покажуваат последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Нивоата, пак, на Дојранското и Преспанското Езеро се исти како вчера, но водостојот кај Дојранското е повисок, а кај Преспанското понизок од повеќегодишниот просек за ноември.

Водостоите на реките во земјава се во рамките на вчерашните и најчесто се пониски од просечните.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе