Земјотрес во околината на Ростуше

Земјотрес е регистриран денеска  во 10.44 часот со епицентар во околината на Ростушe, на 85 километри југозападно од Скопје.

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје соопшти дека земјотресот имал локална магнитуда од 2.7 степени по Рихтеровата скала.

Бил почувствуван од населението во југозападните делови од земјава со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала. 

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе