Земјотрес од 3,2 степени во Маврово

Рано утрово во 1.36 часот во Маврово беше регистриран земјотрес од 3,2 степени според Европската макросеизмичка скала. Епицентарот бил на длабочина од 1 километар, 13 километри југозападно од Гостивар, во мавровскиот регион.

Четири часа претходно, вчера во 21.03 часот, во истиот регион беше регистриран послаб земјотрес со магнитуда од 2,1 степени.

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе