Земјотрес од 3,2 степени во Маврово

Рано утрово во 1.36 часот во Маврово беше регистриран земјотрес од 3,2 степени според Европската макросеизмичка скала. Епицентарот бил на длабочина од 1 километар, 13 километри југозападно од Гостивар, во мавровскиот регион.

Четири часа претходно, вчера во 21.03 часот, во истиот регион беше регистриран послаб земјотрес со магнитуда од 2,1 степени.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе