Земјотрес од 3 степени во Маврово

Пред неколку минути, во 22.43 часот, беше почувствуван земјотрес од 3 степени во мавровскиот регион, според Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар.

Епицентарот на земјотресот е 14 километри јужно од Гостивар, на длабочина од 1 километар.