ЈП „Македонијапат“

Затворен за сообраќај регионалниот пат Царина-Трпејца преку Галичица

Регионалниот пат село Царина – село Трпејца преку Галичица е затворен за сообраќај за сите видови возила, соопшти  денеска диспечерскиот центар на ЈП „Македонијапат“.

Патот ќе биде затворен до 1 април следната година

Сега, кога нашата држава ја предводат анационални лидери, кога супериорната бугарска власт смрди од агресивен национализам, ќе биде тешко да се изгради цврсто пријателство.

повеќе

Иако Буџетот 2020 е популистички, сепак со цврстите ставови за отфрлање на субвенциите за возила и за промена на даночната политика на СДСМ, како и во идејата за понатамошно отворање на Министерството за финансии се наѕира дека Ангеловска знае што прави.

повеќе

Да се стави точка на великобугарскиот шовинизам е насловот позајмен од едно писмо напишано во јули 1946 година од Илинденската организација до Владата на слободна Македонија.

повеќе