Зимска опрема за тешки товарни возила на патот Кичево-Охрид преку Пресека

Воведена е задолжителна употреба на зимска опрема за тешки товарни возила на патниот правец Кичево – Охрид, преку планинскиот премин Пресека, соопшти Автомото сојузот.

Воведувањето задолжителна употреба на зимска опрема за тешки товарни возила, како што појаснуваат од АМСМ, е поради врнежи од снег на патниот правец Кичево – Охрид, преку Пресека.

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе