Поради врнежи од снег

Забрана за тешки возила кон Шапка

Поради интензивни врнежи од снег воведена е забрана за тешки возила на патот од Тетово кон Попова Шапка, но од „Македонија пат“ ги предупредуваат возачите и на автомобили на внимателно возење и употреба на зимска опрема.

Поради интензивни врнежи од снег воведена е забрана за движење на тешки моторни возила на патниот правец Тетово – Попова Шапка, информира Јавното претпријатие „Македонија пат".

Од „Македонија пат" препорачуваат задолжителна употреба на зимска опрема за лесни моторни возила и автобуси на овој патен правец.

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе