Времето денеска облачно со слаб ветер

Денеска се очекува времето да биде претежно облачно со слаб ветер од јужен правец. Облачно време без некои поголеми промени во текот на денот се очекува и во Скопје. Температурата утрово се движи од -1 степен во Маврово и 0 степени во Берово, до 7 степени во Дојран и на југоистокот од земјава. Во текот на денот максималните температури ќе се движат од 6 во мавровскиот крај, 10 во скопскиот регион, до 11 степени на југоистокот од земјава. 

Утре постои можност и за повремен дожд во текот на денот, но без поголеми температурни промени. Утринските температури секаде ќе бидат над нула степени, а максималните ќе се движат од 6 до 12 степени.

 

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе

Провокација е именувањето на бугарските клубови „Борис III“ и „Ванчо Михајлов“. Не можеа ли да бидат со имињата Елин Пелин, Димчо Дебељанов, Черноризец Храбар или Иван Вазов?

повеќе