Фото поглед

Волшебни убавини на Македонија

Oсвен што деновиве е многу студено, зимата нѝ донесе снег, а снегот ги засили убавината на боите на атрактивната природа. 

Фотографијата открива поглед и угоре и удолу и во шир. А до ваквите убавини, по правило, не се стигнува со автомобил, туку пеш, како авторот на фотографијата.

https://www.instagram.com/p/CY9TTJRM90g/

— во Козјак

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе