Водостојот на Вардар е понизок од просечниот

Водостојот на реката Вардар е понизок од просечниот за февруари, а на три од четирите мерни места е намален во однос на вчера, покажуваат последните мерења од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Понизок од долгогодишниот просек за овој месец е и водостојот на останатите реки во земјава со исклучок на Црн Дрим на мерното место кај Ложани каде е речиси двојно повисок од просечниот и Пчиња кај Катлановска Бања каде е скоро ист со просекот.

Нивото на Дојранското Езеро е за повеќе од три метри над просекот за овој месец, кај Преспанското е речиси исто со просекот, додека кај Охридското Езеро е пониско за 12 сантиметри.

Би било добро роднините да не бидат жртви и да има повеќе повици кон роднините – функционери.

повеќе

Oд човекот кој успеа со сосема нова партија да го наруши целовековниот монопол на ПАСОК и Неа демократиа на грчката политичката сцена, може да се очекува буквално сѐ.

повеќе

Останува да видиме дали овој состав на Судот, кој дефинитивно е кадровски и професионално најслаб во досегашната наша државно-правна историја по осамостојувањето, ќе смогне сили за конечно да го пресече Гордиевиот јазол околу вака шверцуваната двојазичност.

повеќе