Во Битола ноќеска почувствуван нов земјотрес

Ноќеска во 3.40 часот во Битола е почувствуван нов земјотрес, покажуваат податоците од Европско Медитеранскиот сеизмолошки центар (ЕМСЦ).

Земјотресот бил со јачина од 2,8 степени по Рихтеровата скала, а епицентарот е во Лерин, во соседна Грција.

Освен овој земјотрес, синоќа биле почувствувани и три слаби земјотреси на 18 километри од Битола, со јачина од 2,5 до 2,7 степени.

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе