Внатрешни органи од заклани животни фрлени во струшко Калишта (ФОТО)

Внатрешни органи и други остатоци од заклани животни се оставени покрај самиот пат, кој води до еден од поубавите манастири во Калишта.

„Утрово добивме многу непријатни фотографии снимени кај игралиштето во Калишта. Несовесноста на „луѓето” нема крај! Време е да се превземат строги мерки против ваквите нелуѓе кои свесно ја загадуваат природата и здравјето на околните мештани, соопштуваат денеска од Здружението „НАТУРА ЛАБ - Лабуништа“.

Од таму апелираат дека доколку некој има било какви информации за сторителот на ова дело, да го пријават кај нив.

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе