Владата ќе отвора два нови конзулати во Хрватска и Турција

Владата, на денешната седница на предлог на Министерството за надворешни работи, одлучи и да бидат отворени два нови конзулата.

Се работи за почесен конзулат на Република Македонија, во Република Хрватскa, со седиште во Риека и почесен конзулат на Република Македонија, во Република Турција, со седиште во Сивас.

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе