Владата ќе донира ветровки, џемпери и ќебиња на Украина

Владата на денешната 106-та седница донесе одлука Министерството за одбрана на РМ да донира зимска опрема на Министерството за одбрана на Украина.

Имено, како што соопштија од владината прес-служба, зимската опрема се состои од ветровки, џемпери и ќебиња. 

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе