Василичарскиот оган во водите на Охридското Езеро (ВИДЕО)

Традиционално, и оваа година нуркачите од нуркачкиот центар Амфора на необичен начин им ја честитаа Старата нова година и Василица на православните христијани.

Ве молам потрошете малку време и погледајте кои закони не може да се донесат, ако за нив не даде амин Али Ахмети.

повеќе

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе