Утрово пак земјотрес во Маврово, 2,6 степени

Утрово во 5,07 часот во Маврово повторно беше регистриран земјотрес, овојпат од 2,6 степени според Европската макросеизмичка скала. Епицентарот бил на длабочина од 2 километри, 20 километри југозападно од Гостивар, во Мавровскиот регион.

На 11 ноември беше регистриран досега најсилниот земјотрес во овој регион од 4,9 степени. На 22 декември беше почувствуван уште еден земјотрес, со јачина 3,3 степени и епицентар кај мавровското село Леуново.

Критики за тоа дека треба да се слушаат критики од членови, зошто е разрешен Стојко Пауновски, зошто Максим Димитриевски не е член на Централен одбор, беа искажани на последниот конгрес на СДСМ кој се одржа во неделата.

повеќе

Владите ширум светот имаат тенденција да ги следат своите национални интереси, наместо да следат глобално координиран пристап.

повеќе

СКСМ - комора на иднината, САП системите - иднина на македонскиот бизнис.

повеќе