УХМР

Утрово најстудено беше во Крива Паланка, најмногу дожд наврна во Берово

Во Крива Паланка утрово е најстудено, 6 степени, а во Дојран се измерени максимални 12. Најмногу дожд, пак, изминатите 24 часа наврна во Берово, 18 литри на метар квадратен, а најмалку во Струмица, три литри, информира УХМР.

Според УХМР, 7 степени било во Лазарополе и Крушево, 8  во Виница и Берово, 9 во Дебар и Куманово, 10 во  Скопје – Зајчев Рид, Тетово, Охрид, Претор, Штип и Струмица, како и 11 во Скопје – Петровец, Прилеп и Демир Капија.

Во Пожаране наврнаа 15 литри на единица површина, 14 во Крушево, 13 во Куманово, 12 во Крива Паланка, 10 во Виница, 9 во Тетово и Дебар, 8 во Скопје – Зајчев рид, Охрид, Претор и Ѓуриште, 7 во Битола и Лазарополе, 6 во Скопје – Петровец, Прилеп, Демир Капија и Тополчани, 5 во Дојран, како и 4 во Штип.

„Каде да летнеме викендов е пристап што како таков повеќе нема да постои“...

повеќе

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе