Утре без струја Ѓорче Петров и Карпош

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, утре без електрична енергија ќе останат дел од општините Ѓорче Петров и Карпош.

Од 09:00 до 13:30 часот без струја ќе бидат корисниците од дел од улица „Браќа Галеви" во Oпштина Ѓорче Петров, а од 09:00 до 14:00 часот корисниците од дел од улица „Франц Месеснел" во Oпштина Карпош, информираат од ЕВН.

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе